lunes, 25 de enero de 2010

Tutorials Gimp i Inkscape

Comencem un tema nou en classe d'informàtica.
Ara anem a aprendre a utilitzar alguns programes com Gimp (que és un programa d'edició d'imatges digitals), Inkscape (dibuix lliure) o Audacity (que serveix per a grabar i editar àudio. Tots estos programes es poden trobar a Internet gratis , ja que, formen part del software lliure.

Ací vos deixe uns tutorials de Gimp, Inkscape i Audacity.

sábado, 23 de enero de 2010

Vídeos de Youtube

He fet una recopilació d'uns quants vídeos de Youtube. Ací els teniu:
El primer és un vídeo del programa APM? de TV3 que mostra com han "canviat" de registre musical Bisbal, AC/DC i Freddy Mercury:




El segon. No podia faltar el Paco, Paco, Paco de Beyonce, però no se que passa que no es pot vore. Per això vos dixe un vídeo de Buenafuente (laSexta) on ix un trosset del Paco, Paco i al final ixen Buenafuente i Berto imitant-lo:



I per últim 3 vídeos de Crackòvia de TV3, un programa on imiten a jugadors de fútbol i altres deportistes:

Iniesta fa callar a Cristiano Ronaldo, però Sergio Ramos ho soluciona:



21 dies amb Guti:




24 hores amb Puyol:

jueves, 21 de enero de 2010

Software lliure

Hui toca parlar del software lliure. El software lliure és un tipus de software (conjunt d'instruccions per a que els components de l'ordinador realitzen les seues funcions) que pot ser usat, modificat i copiat sense restriccions. Gràcies a açò, normalment, es pot trobar gratis a Internet.

Es pot dir que un programa és lliure si complix les 4 llibertats (que vam estudiar el trimestre passat): llibertat per a executar el programa, per a veure com funciona i adaptar-lo a les teues necessitats, per a distribuir còpies i per a millorar-lo i distribuir-lo per a que la gent puga beneficiar-se dels canvis.


Totes estes característiques són avantatges del software lliure, ja que, tot açò no ho pots fer amb el software propietari (en este tens que pagar per a adquirir-lo, no pots distribuir-lo, ja que, seria il.legal, i no pots modificar-lo).

Podem destacar el sistema operatiu lliure GNU/Linux, del qual existeixen moltes distribucions creades per empreses i organitzacions (com per exemple: Ubuntu,Fedora, Debian o LliureX, creada per la Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana)



Ací podeu trobar un esquema del software lliure.

jueves, 14 de enero de 2010

Manifest d'Internet


Supose que haureu sentit parlar de la nova llei antidescàrregues i la polèmica s'ha creat al seu voltant, així que intentaré explicar el que ha passat.

Després de que es fera públic el projecte del Govern per a bloquejar les webs d'intercanvi d'arxius, va sorgir en Internet un moviment en contra d'aquesta proposta.

La polèmica està en la possibilitat d'interrompre Internet, amb una autorització judicial, a tots aquells internautes que descarreguen arxius protegits per drets d'autor. A més a més, els operadors han de facilitar les dades personals d'aquestos internautes.


Els representants de la manifestació (entre ells, Enrique Dans, Julio Alonso...) van conseguir reunir-se amb representants del ministeri de Cultura i amb la propia ministra, Ángeles González-Sinde a causa d'un manifest publicat pels internautes. Quan va acabar la reunió, els del ministeri van declarar que havia sigut positiva i els internautes que havia sigut decepcionant amb poca predisposició al diàleg (pel que es veu, s'ho pasarien molt bé en la reunió...jeje).

En Internet s'ha seguit esta reunió en Twitter(en directe) i a Facebook.

martes, 12 de enero de 2010

Propòsits per a l'any nou

Hola!
Hui he canviat el aspecte del blog i,encara que falten per posar algunes coses,espere que agrade.
Ara tenim que escriure sobre les nostres previsions per al nou any. Jo espere que vaja tot bé: que tinguem salut, acabar bé el curs, pasar-ho bé...
Apart, també:
- que els guionistes de "Perdidos" facen un final que valga la pena (jejeje)
- i, per demanar que no quede, la pau, cuidar el medi ambient....

domingo, 10 de enero de 2010

Primera classe d'informàtica de l'any

Feliç any nou a tots!!

El dijous vam tindre la primera classe d'informàtica de 2010 (començant bé l'any: sense Internet... jeje XD ) i ara tenim que escriure alguns "post" per als blocs que hem creat.
Tenim que fer-ne un sobre les previsions informàtiques per al futur , però he pensat parlar primer un poc de com han canviat les noves tecnologies, Internet... i tot açò.
Perquè, en realitat, sols fa uns 10 anys que vam començar a tindre Internet en les nostres cases. Els ordinadors, mòbils, reproductors de música... també han canviat molt. Per exemple, fa anys els ordinadors eren així:

El de la foto té encara per a llegir els "disquets", una versió de Windows antiga i els altaveus per separat (ara solen estar amb la pantalla). L'Internet anava lent i quan et conectaves no podies parlar pel telèfon (cosa que podia crear algun conflictes : - Apagaaaa Interneeeeet!!!!!).

Ara :

Encara que este és de "sobremesa", hi ha portàtils que cada vegada són més xicotets i pesen menys.

Ara, l'Internet va molt més ràpid i et pots conectar sense cap cable.

Si, en pocs anys, ha canviat tant es difícil saber com canviarà en el futur. Supose que Internet arribarà als móbils, que serà gratis o més barat que ara (o això espere...), que en les cases es controlarà tot per ordenador o per mòbil (alçar i baixar les persianes, tancar portes, controlar la llum...), en les escoles i instituts anirà tot el món amb el portàtil i no portarà llibres, ja no tindrem DNI i ens identificaran com en les pel.lis, per l'ADN o coses així. Els cotxes ja no utilizaran gasolina i seràn elèctrics.

Com vos imagineu vosaltres la tecnologia dins d'un anys? Creeu que els cotxes aniràn volant per ahi, viurem amb robots... com en Futurama?